Management vanuit de Talmoed

De eerste van zes lezingen over de Talmoed in het moderne leven

Gepubliceerd op: 16 december 2021

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, de Talmoed loslaten op de politiek. Maar die oeroude wijze teksten hebben wel degelijk iets te zeggen over leiderschap. En nu er na ruim negen maanden eindelijk een nieuwe regering lijkt te zijn, zullen velen met argusogen kijken naar de nieuwe leiders en de manier waarop zij Nederland gaan besturen.

Moderne begrippen als organisatiecultuur, fraude en corruptie, klokkenluiden, relaties met investeerders en werknemers, beloning van leidinggevenden, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid kun je ook zien als ethische kwesties die, in andere context, ook in de Talmoed worden besproken. En het is niet eens zo heel moeilijk om de link tussen toen en nu te leggen.

Talmoedkenner Jacob de Leeuwe neemt je mee op een fascinerende ontdekkingstocht naar de raakvlakken en de nuance in de steeds luider wordende kritiek op het politieke management van deze tijd.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.