Leer Ivriet in Leiden, online!

Gepubliceerd op: donderdag 8 oktober 20, 17:00

Je hebt al wat kennis van het moderne Hebreeuws, je beheerst het alefbeet en kunt al aardig uit de voeten met de woorden en de werkwoorden.

Oh, die werkwoorden… De binjaniem, het systeem waarin alle werkwoorden zijn gebracht, vormen een flinke uitdaging.
Toch gedragen de werkwoorden zich, als je eenmaal weet in welk binjan ze thuishoren, volgens (min of meer) vaste regels.
Dat geldt niet alleen voor de tegenwoordige tijd, maar zeker ook voor de verleden tijd (avar, praeteritum) en de toekomende tijd (atid, futurum).
Als je deze belangrijke grammaticale regels maar vaak genoeg oefent, zul je merken dat het steeds een beetje eenvoudiger wordt, simpelweg omdat je het gaat snappen.

Om deze kennis te trainen kun je vanaf maandag 12 oktober 25 lessen volgen waarin je je de verleden tijd eigen maakt. Op dinsdag 13 oktober begint de cursus toekomende tijd.
Beide cursussen beginnen op 18.30 uur en duren anderhalf uur.

Maar er is meer!
Wie nog helemaal moet beginnen met modern Hebreeuws kan aanschuiven bij de lessen Ivriet op je gemak. Je leert het alefbeet, maakt een begin met grammatica en woordenschat en die ga je vervolgens toepassen in korte gesprekjes met je medecursisten. De eerste van die 25 lessen is op dinsdag 13 oktober.
We beginnen om 20.15 uur en sluiten af om 21.15 uur.

Ook voor de echt gevorderde hebben we een cursus op de rol gezet: Ivriet voor gevorderden. Gevorderd ben je als je een ruime basiskennis hebt van de grammatica van het moderne Ivriet, beschikt over een redelijke woordenschat en daar ook mee uit de voeten kunt bij het lezen, spreken en luisteren. Deze cursus gaat van start op woensdag 14 oktober. Ook hier beginnen we om 20.15 uur en sluiten af om 21.15 uur.

Docent voor deze vier cursussen is Noa Breemhaar-Ben-Ish (1961). Ze is opgegroeid in een kibboets in Israël en deed de Israëlische PABO in Tel Aviv en Oranim. Sinds 1989 woont ze in Nederland.

Meer weten over de cursus Ivriet verleden tijd? Lees verder op onze website.
Meer weten over de cursus Ivriet toekomende tijd? Lees verder op onze website.
Meer weten over de cursus Ivriet op je gemak? Lees verder op onze website.
Meer weten over de cursus Ivriet voor gevorderden? Lees verder op onze website.

Let op: Tot het einde van 2020 worden alle cursussen online gegeven!

Deze vier cursussen zijn opgezet in nauwe samenwerking met het Joods Studiecentrum Leiden.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.