De Parijzenaar

Een historische roman, een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een onthullend familie-epos

Gepubliceerd op: 18 maart 2021

De Parijzenaar

Isabella Hammad

Amsterdam: Ambo | Anthos, 2021
Aantal blz.: 592
ISBN: 9789026355295

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Gerda Baardman, Jan de Nijs

In 1914 vertrekt Midhat Kamal, zoon van een vermogend textielhandelaar uit Nabloes, om medicijnen te gaan studeren in Montpellier, waar hij verliefd wordt. Wanneer hij terugkeert naar Nabloes is de Eerste Wereldoorlog afgelopen, het Ottomaanse rijk uiteengevallen en hebben de Britten het mandaat over Palestina gekregen. Onrust borrelt onder de oppervlakte en zoekt steeds vaker een weg naar buiten. Het idee van een onafhankelijke staat is geboren. Midhat moet kiezen tussen zijn innerlijke overtuigingen en de verwachtingen van zijn gemeenschap. Hij komt er met zijn naasten achter wat het betekent om voor onafhankelijkheid te strijden in een wereld die zich op een kantelpunt bevindt.

Isabella Hammad (1992) werd geboren in Londen en woont nu ook een deel van de tijd in New York. Ze won de Plimpton Prize for Fiction in 2018, en werk van haar verschijnt onder andere in The Paris Review. De Parijzenaar is haar debuutroman en is gebaseerd op het leven van haar overgrootvader.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.