Yuval Cohen & Jay (Yair) Vilnai

Een virtueel concert met jazzklassiekers, Israëlische traditionals en nieuwe composities

Gepubliceerd op: 24 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Voor degenen die zich nog niet comfortabel voelen om naar live evenementen te gaan, is er gelukkig nog steeds genoeg te beleven op het virtuele vlak. Deze week kun je bijvoorbeeld een mooi online concert bijwonen waarin sopraansaxofonist en componist  Yuval Cohen en gitarist Jay Vilnai jazzklassiekers, Israëlische traditionals en nieuwe composities zullen spelen. Na afloop kan het virtuele publiek bovendien deelnemen aan een levendig gesprek met beide muzikanten.

Yuval Cohen ontwikkelde zijn eigen geluid door middel van een melodische benadering van jazzcompositie en -improvisatie. Hiermee creëerde hij een unieke vorm van het nog redelijk onbekende kamerjazzgenre. Hij studeerde aan het Berklee College of Music (summa cum laude), de Manhattan School of Music en de Rubin Academy for Music and Dance in Jerusalem.
Zijn debuutalbum Freedom kreeg uitstekende recensies en wordt regelmatig gedraaid op Israëlische radiozenders. Zijn tweede album Song Without Words was een samenwerking met pianist Shai Maestro en wordt beschouwd als een van de beste Israëlische jazzalbums. Met zijn familieband 3 Cohens bracht hij daarnaast ook nog vier albums uit en treedt hij regelmatig op in de VS, Europa, Zuid-Amerika en Israël. 

Jay  (Yair) Vilnai leidt een bijzonder gevarieerd muzikaal leven. Als gitarist deelde hij het podium al met uiteenlopende figuren waaronder Matt Darriau van het Paradox Trio, klezmer-trompettist Frank London, balafonist Famoro Dioubate en de The Phoenix Symphony. Als componist blinkt hij uit in kamermuziek, populaire muziek en avant-garde. Die verschillende invloeden zijn duidelijk terug te horen in zijn recente elektronische kamer-popmuziek nummers zoals "There is a Bluebird in My Heart" (gebaseerd op de poëzie van Charles Bukowski).


Type:
muziek
Wie:
America-Israel Cultural Foundation
Waar:
online
Wanneer:
zondag 27 juni 2021
Tijd:
19.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.