Corinne Allal & Zan Nadir

concert in het kader van Israel Stage Festival

Gepubliceerd op: 30 september 2021

Corine Allal

Zan Nadir

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Corinne Allal werd geboren in Tunesië, maar groeide op in Israël. Ze begon met gitaarspelen op twaalfjarige leeftijd en in de tweede helft van de jaren zeventig verscheen ze als achtergrondzanger en gitarist bij verschillende populaire Israëlische rockbands. In 1981 werd ze voorvrouw van de bekende punkband Lipstick, waarna ze aan een succesvolle solocarrière begon. Allals album Antarctica, uit 1989, werd haar commerciële doorbraak. Daarna kreeg ze opnieuw een hit met Rare Breed (1992).
In 2003 won ze de prijs van The Israeli Society of Composers and Music Producers (AKUM). Ze is nog altijd niet weg te denken uit de muziekwereld en ook twee decennia later bloeit haar carrière als performer en producer. Bovendien vervult ze een belangrijke rol als activist voor LHBTQ+-rechten in Israël.

Tijdens dit concert, dat deel uitmaakt van het Israel Stage Festival, treedt Allal op met de Nederlands-Israëlische band Zan Nadir. Deze band, bestaande uit Gilad Nezer (keyboard, zang), Yishay Glick (basgitaar), Guy Salamon (drums), Eyal Margalit (gitaar) en Ohad Arama (geluid- en lichteffecten) speelt sinds 2018 Israëlische muziek van topkwaliteit op podia door heel Nederland.

Type:
muziek
Wie:
Israel Stage Festival, Corine Allal & Zan Nadir
Waar:
Amstelveen, de exacte locatie wordt i.v.m. veiligheidsoverwegingen bekendgemaakt zodra de tickets zijn aangeschaft
Wanneer:
zaterdag 9 oktober 2021 - zondag 10 oktober 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.