Eén nacht, Markovitsj

De schrijster vermengt op briljante wijze persoonlijke levens en wereldgeschiedenis en schuwt daarbij de humor niet.

Gepubliceerd op: 15 december 2015

Eén nacht, Markovitsj

Ayelet Gundar-Goshen

Amsterdam: Meridiaan Uitgevers, 2015
Aantal blz.: 368
ISBN: 9789025451233

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Shulamith Bamberger
Oorsponkelijke titel: Laila achad, Markovitsj

Twee mannen steken de Middellandse Zee over om met een vrouw te trouwen die ze niet kennen, om hun zo de vlucht uit het nationaalsocialistische Europa mogelijk te maken. Zeëv Feinberg, schuinsmarcheerder en trotse eigenaar van een enorme snor, beschouwt dit inderdaad meteen al als een nephuwelijk: hij verlangt naar zijn meisje thuis, dat zo lekker naar sinaasappels ruikt. Uitgerekend de onopvallende Jacob Markovitsj treft de beeldschone Bella. Eenmaal terug in Palestina weigert hij Bella de van tevoren afgesproken scheiding, en zijn schijnhuwelijk wordt een levenslange obsessie. Voor beiden.
"Eén nacht, Markovitsj' mengt op briljante wijze persoonlijke levens en wereldgeschiedenis in een onvergetelijk verhaal. Een psychologisch meesterstuk, tjokvol originaliteit en weergaloze humor.

Ayelet Gundar-Goshen (1982) heeft psychologie gestudeerd in Tel Aviv. Haar master volgde ze op met een opleiding Film & Script in Jeruzalem. Ze heeft inmiddels verschillende scripts, tv-programma's en korte films op haar naam staan. Daarnaast was ze redacteur en vocht ze voor de Israëlische burgerrechten.Één nacht, Markovitsjis haar eerste roman, waarmee ze in 2012 de Israëlische Sapirprijs voor het beste debuut in de wacht sleepte.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.