Cabaret: Een avond met Kwatsch

Gepubliceerd op: 4 mei 2023

Op zondag 7 mei 2023 geven David Simon en Menno van der Reis, beter bekend als het unieke cabaretduo Kwatsch, een voorstelling in de Synagoge Groningen.

Het tweetal biedt een overzichtsprogramma met liedjes die tal van Joodse onderwerpen behandelen. Onderwerpen die er soms niet om liegen, maar tegelijkertijd ook voor een lach zorgen.

Spontaan en direct
Het cabaretduo hecht tijdens de voorstellingen aan een spontane en directe interactie met het publiek. Er is niets vooropgezet, maar David en Menno spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Daardoor is iedere voorstelling anders.

De bezoekers waarderen dat. Al twintig jaar lang speelt Kwatch voor een gevarieerd publiek. Hoewel het Joodse vooroorlogse amusement volledig is verdwenen, weten David en Menno die sfeer van vroegere café chantants en thé-complets terug te brengen.

Kaartverkoop
De middag van het optreden is de Synagoge Groningen niet geopend voor bezichtiging. Vanaf 14.00 uur is de sjoel toegankelijk voor mensen die de voorstellingen willen bezoeken. Je kunt om 13.00 uur meedoen aan een wandeling in de voormalige Joodse buurt van Groningen, met als startpunt de synagoge. De gids vertelt tijdens de wandeling onder andere verhalen over de vele artiesten die opgroeiden in deze buurt.

Locatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60, 9711 JZ Groningen
Entree: € 5,—; een combinatiekaartje voor de wandeling en de voorstelling kost € 9.50. Stadjerspashouder en donateurs Synagoge Groningen betalen € 1,—.
Reserveren is mogelijk via [email protected]

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.