Laatste kans! Lezing: Bijbelpersonages in Hebreeuwse dichtkunst

Gepubliceerd op: 30 september 2020

De Bijbel wordt bevolkt door talloze personages, en de verhalen om hen heen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. De belevenissen en emoties van figuren als Mozes, Jacob, Abraham en al die anderen die we gedurende het Joodse jaar volgen, zijn voor ontelbare kunstenaars een onuitputtelijke bron van inspiratie geweest. Beeldend kunstenaars hanteren daarbij uiteraard een andere taal dan schrijvers.
Professor Wout van Bekkum geeft op woensdag 7 oktober om 20.00 uur een lezing waarin hij je Bijbelse personages laat zien zoals die in de Hebreeuwse poëzie zijn vereeuwigd.

Dichters hebben altijd gebruikgemaakt van hun artistieke vrijheid om aan de gekozen Bijbelse motieven een eigen interpretatie te geven, die daardoor nog meer betekenis krijgen. Je vindt zulke poëzie in de synagoge maar ook in een niet-religieuze context, al of niet getoonzet, maar altijd fascinerend als je er iets nauwkeuriger naar kijkt en luistert. In de lezing krijg je een prachtig beeld van de rijkdom van de Joodse liedkunst en poëzie door de eeuwen heen.

Schrijf je op onze website in voor de lezing Bijbelpersonages in Hebreeuwse dichtkunst.
Je kunt de lezing volgen via Zoom. Na aanmelding krijg je per e-mail de gegevens die je nodig hebt om in te loggen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.