Meltingpot Mokum

Joden en andere minderheden in Amsterdam

Gepubliceerd op: 14 januari 2021

In De Balie loopt momenteel het project Onbekend maakt Onbemind, waarin het Joodse leven in Amsterdam in twee programma’s en een online tijdschrift wordt belicht.

Meer dan vijftig procent van alle Amsterdammers behoort tot een minderheidsgroep. Meltingpot Mokum, het eerste van de twee programma's, laat zien dat velen van hen op grond van hun afkomst, geloof en of seksuele geaardheid te maken krijgen met vooroordelen, intimidatie en discriminatie.

Schrijver Robert Vuijsje, theatermaker Sam Ghilane, Jaïr Stranders (Theater na de Dam), schrijver, columnist, radiopresentator en scenarioschrijver Theodor Holman, rabbijn Lody van de Kamp, projectleider Fatima Akalai en GL-gemeenteraadslid Simon Blom bespreken of het wenselijk is antisemitisme, islamhaat en antizwart racisme met elkaar te vergelijken of is het belangrijk om aandacht te hebben voor de verschillende mechanismen?

De ontmoeting vond plaats op donderdag 7 januari 2021 en is nu online te bekijken.

Donderdag 28 januari vindt de tweede bijeenkomst plaats. Dan zal worden gesproken over een ander heet hangijzer: Antisemitisme in de media.

Meltingpot Mokum: Joden en andere minderheden in Amsterdam

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.