Shtisel

Drie afleveringen van het derde seizoen!

Gepubliceerd op: 4 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De ongekend populaire Israëlische Netflix-serie Shtisel volgt het wel en wee van de ultraorthodox-Joodse familie Shtisel in Jeruzalem. De twintiger Akiva Shtisel woont bij zijn vader Shulem - een rabbijn en weduwnaar - in een ultra-orthodoxe wijk. De strenge wetten van de charedische cultuur botsen nogal eens met het moderne leven en de opvattingen van de jongere generatie.

Inmiddels zijn de eerste twee seizoenen gelanceerd en smeekten fans al tijden om een derde seizoen.
Een nieuw seizoen liet even op zich wachten omdat de opnames door de coronamaatregelen vertraging opliepen. In december 2020 is het derde seizoen in Israël dan eindelijk van start gegaan. In Nederland kunnen we vanaf dit najaar genieten van de nieuwe afleveringen van Shtisel.

Voor degenen die niet zo lang kunnen wachten hebben de NIHS, PIG en Seret International Film Festival goed nieuws. Van **maandag 8 tot en met donderdag 11 februari** bieden zij een online viewing aan van de eerste drie afleveringen van het derde seizoen. Ook bieden zij een making of aan en interviews met leden van de cast, onder wie Doval’e Glickman, Michael Aloni, Neta Riskin en Shira Haas. Zowel de afleveringen als de extra’s zijn Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling.

Je kunt de afleveringen en extra’s bekijken via een link van Seret International Film Festival.
Als je lid bent van de NIHS of de PIG hoef je niets te betalen, maar als je geen lid bent van een van deze gemeenschappen kun je alsnog kijken: je betaalt dan €18.- voor het gehele pakket. Na het inloggen heb je 72 uur de tijd om de afleveringen en extra’s te bekijken.


Type:
film
Wie:
Shtisel, derde seizoen
Waar:
Online
Wanneer:
maandag 8 februari 2021 - donderdag 11 februari 2021

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.