Kunst en cultuur

Crescas maakt een keus uit het aanbod aan kunst en cultuur waarvoor je in deze coronatijd het huis niet uit hoeft.

Gepubliceerd op: 19 november 2020

A Land without Borders is een bekroonde documentaire, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Israëlische auteur Nir Baram. In maart 2020 had hij aanwezig zullen zijn op het Memento Woord Festival in het Belgische Kortrijk, maar de coronapandemie maakte dat onmogelijk.
Om het evenement toch doorgang te laten vinden wordt de documentaire nu online gescreend.

Na afloop van de screening via Zoom gaat Midden-Oostenexpert Brigitte Herremans live via Zoom in gesprek met Nir Baram. Daarna stelt festivalcurator Anneleen Van Offel haar debuutroman Hier is alles veilig voor, die zich in Israël afspeelt en waarvoor ze tijdens het schrijfproces Nir Baram opzocht in Tel Aviv.

Je kunt na inschrijving op de website nog tot 23 november 2020, 11 uur de screening bekijken. 
De voertaal van het evenement is Engels.

Type:
lezing
Wie:
Memento Woordfestival Kortrijk
Waar:
Online
Wanneer:
vrijdag 20 november 2020 - maandag 23 november 2020
Tijd:
20.15 uur
  • Fijn voor liefhebbers van opera: de Metropolitan Opera in New York heeft sinds kort de Nightly Opera Stream. Oftewel: online een grote productie bekijken. de eerste is nu online: Don Carlo, met Roberto Alagna in de titelrol, en het geheel onder leiding van de Canadese dirigent Yannick Nézet-Séguin.
  • Op maandag 23 november om 0.20 uur op NPO 2 Extra: Madama Butterfly, de geliefde opera van Giacomo Puccini, in 2003 uitgevoerd door De Nederlandse Opera, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van de Nederlandse Opera o.l.v. Edo de Waart vanuit het Muziektheater in Amsterdam.
  • Voor Ziggo-abonnees is er nu de prachtserie The Plot Against America naar de gelijknamige roman uit 2004 van Philip Roth.
  • De Museumkaart schrijft op museum.nl: De musea zijn weer open. Mocht je er nog even niet naar toe willen of kunnen, dan kun je nog steeds online genieten van al het moois in onze musea. Op de startpagina vind je dan ook een groot aantal Tips voor thuis.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.