Jewish in Europe

Het tweede deel van een tweedelige documentaire van de Duitse zendgemachtigde Deutsche Welle

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

"Er is een alledaags Joods leven in Europa dat zelden wordt getoond. Debatten over politiek, het Midden-Oosten en antisemitisme overschaduwen de diversiteit van het Joodse leven. Daarom was het belangrijk voor ons om dat vast te leggen." Met die missie gingen de Zwitserse schrijver Yves Kugelmann en de Duitse filmproducent Alice Brauner, beiden Joods, op pad en maakten een reis die hen door heel Europa voerde.

In het tweede deel van deze tweedelige documentaire reizen Brauner en Kugelmann naar Boedapest, Warschau en Venetië. In de Hongaarse hoofdstad spreken ze met filosoof Agnes Heller over het anti-Joodse klimaat dat onder de regering-Orban is ontstaan. In Warschau bezoeken ze de graven van verzetsstrijders uit de opstand in het getto van Warschau in 1943. In Venetië vertelt de Italiaanse schrijver en vice-president van de lokale Joodse gemeenschap Riccardo Calimani over het dagelijkse Joodse leven in wat hij het "land van wanorde" noemt.

Jewish in Europe, 2/2

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.