Deken van papier

Een evenement speciaal voor donateurs en eenieder die dat wil worden!

Gepubliceerd op: 10 december 2020

"Voor mij is papier een materiaal dat zich zonder belemmeringen laat bewerken en in zijn mogelijkheden en uitdagingen geen grenzen kent."

Aldus de in Alkmaar geboren Israëlische papierkunstenaar Bianca Severijns, die met haar unieke, intrigerende werk razendsnel faam verwerft. Een terugkerend thema in haar werk is het gevoel ontworteld en ontheemd te zijn. Via haar papierkunst zoekt zij zich een weg naar vaste grond, waar een nieuw leven kan ontkiemen.
Het zijn heftige emoties waarvoor Severijns een zacht antwoord vond, zoals ze liet zien tijdens haar presentatie Personal Structures – Identities op de Biënnale van Venetië in 2019: papieren dekens die doen denken aan dierenhuiden die zachtheid en bescherming bieden en de toeschouwer een gevoel geven van warmte en veiligheid.

Op woensdag 23 december wordt Severijns geïnterviewd door de van oorsprong Amsterdamse galeriehoudster Rachel Meijler.

Deken van papier is een uniek evenement dat we speciaal voor donateurs van Crescas hebben georganiseerd.

Ben je nog geen donateur? Voor € 18,- kun je het interview via de livestream bekijken, en daarmee ben je ook meteen donateur van Crescas!
Zo steun je ons, net voor het einde van het jaar, en zorg je dat ons werk en onze missie levend blijven! Want je weet vast wel: het getal 18 staat in de Joodse numerologie voor LEVEN!

Wie al donateur is, heeft inmiddels mail ontvangen over dit evenement. Heb je geen mail ontvangen, check dan je spambox of laat ons zo snel mogelijk weten dat je de mail niet hebt ontvangen.


Vanuit haar galerie Meijler Art in Tel Aviv-Jaffo presenteert Rachel Meijler Israëlische kunst aan een nieuw publiek. Zij is een graag geziene deelnemer aan internationale kunstbeurzen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.