Een Duitse fantasie

Gepubliceerd op: 22 juli 2021

Een Duitse fantasie

Philippe Claudel

Amsterdam: De Bezige Bij, 2021
Aantal blz.: 160
ISBN: 9789403122519

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Manik Sarkar
Oorsponkelijke titel: Fantaisie allemande

Een Duitse soldaat strompelt door een bos, gekleed in lompen en tot op het bot verkleumd. Wanneer hij licht ziet branden in een gebouw denkt hij hulp gevonden te hebben. Vele jaren later vindt een meisje, 'die Kleine', dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar familie is verloren, onder het wandelen door het bos het dode lichaam van een verbrande soldaat. Elders wordt een ogenschijnlijk vreedzame oudere man in een hospice zeer slecht behandeld door een barse jonge vrouw.
Maar wie van hen beiden is het wreedst?

Philippe Claudel (962) is de auteur van een reeks internationaal succesvolle romans, scenario's en verhalen. Voor het inmiddels verfilmde Grijze zielen ontving hij de prestigieuze Prix Renaudot en de Grand Prix des Lectrices de Elle, en voor Zonder mij de Prix du Roman France Télévision. Voor Het kleine meisje van meneer Linh won hij de Euregio Literaturpreis. Het verslag van Brodeck werd genomineerd voor de Prix Goncourt.
Claudel is tevens de regisseur van de films Il y a longtemps que je t'aime, Tous les soleils en Avant l'hiver. In 2012 nam Claudel de plaats in de Académie Goncourt in voor de overleden Jorge Semprún. 

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.