The Idan Raichel Project

"Echte vrede komt pas als mensen elkaars cultuur leren kennen en begrijpen"

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

Foto: Eldad Rafaeli

Foto: Shirli Opatowski

De carrière van Idan Raichel begon in 2002 met het album The Idan Raichel Project, waarvan de single 'Bo'ee' in Israël een grote hit werd. Met die song maakte Raichel meteen duidelijk waar zijn hart ligt: wereldmuziek, de muziek die de kracht heeft mensen samen te brengen. Na het succes van 'Bo'ee' werd het gehele album op de markt gebracht, gevolgd door talloze live shows. Drie albums met The Idan Raichel Project, twee met The Toure - Raichel Collective en drie waarop Raichel min of meer solo te horen is.

De uitgebreide About vertelt het hele verhaal, van Raichels jeugd in zijn geboorteplaats Kfar Saba, waar hij kennismaakte met zigeunermuziek en tango en op de middelbare school piano leerde spelen. Tijdens zijn diensttijd speelde hij Israëlische en westerse popmuziek met het militaire orkest van het Israëlische leger, en begon als orkestleider ook zelf muziek te arrangeren.
Na zijn militaire dienst ging Raichel aan de slag bij Hadassim, een kostschool voor immigranten. Daar kwam hij in contact met jonge Ethiopische immigranten die hem kennis lieten maken met de Ethiopische pop- en volksmuziek. Dat legde de kiem voor alles wat Raichels muziek uniek en 'wereld' maakt.

Op The Idan Raichel Project betreed je een wonderschone muzikale wereld waarin je uren kunt dwalen. Het bijzondere is dat er heel veel muziek op te vinden is, vaak hele nummers, vaak ook met Engelse tekst erbij, of downloadbaar op iTunes.

De website is ook te bekijken in het Ivriet.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.