Hollywoodism: Jewish, Movies and the American Dream

How the Jewish Created Hollywood

Gepubliceerd op: 17 november 2022

De documentaire vertelt het verhaal van de mannen die Hollywood hebben opgebouwd en grootgemaakt. Adolph Zukor, oprichter van Paramount, Carl Laemmle, oprichter van Universal, de gebroeders Warner, Harry en Jack, Louis B. Mayer, oprichter van MGM, William Fox van 20th Century Fox en Harry Cohn, hoofd van Columbia. Allen waren Oost-Europese Joodse immigranten of kinderen van immigranten die zichzelf opnieuw wilden uitvinden als Amerikanen. Onbedoeld vonden ze daarbij ook Amerika opnieuw uit.

Het leven van de filmmagnaten wordt uit de eerste hand verteld aan de hand van fragmenten uit hun films, een reeks originele interviews met hun kinderen en kleinkinderen en met commentaar van filmhistorici, critici, acteurs en producenten.

Hollywoodism: Jewish, Movies and the American Dream | How the Jewish Created Hollywood

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Jessica Roitman Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Asjkenazische en Sefardische Joden in Amsterdam...

De Sefardische gemeente Amsterdam was in de 17e eeuw toonaangevend in de westelijke diaspora. Gedurende de 17e eeuw was het de moedergemeenschap voor de rest van de Sefardische nederzettingen in...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.