David Broza & Ali Paris

Exclusief: live-optreden van de Israëlische zanger en gitarist David Broza en de Palestijnse zanger en kanunist Ali Paris

Gepubliceerd op: donderdag 7 januari 21

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Luid het nieuwe jaar in met een concert van de internationaal bekende Israëlische singer-songwriter en gitarist David Broza. Tijdens dit onlineconcert speelt hij samen met Ali Paris, een  getalenteerde Palestijnse zanger en kanunist.
 
Broza’s unieke sound bestaat uit een combinatie van Spaanse flamenco, Amerikaanse volksmuziek, rock 'n roll en poëzie. Tijdens zijn lange en indrukwekkende carrière nam hij ruim veertig cd’s op in het Engels, Hebreeuws en Spaans en trad hij op over de hele wereld. De Israëlische superster staat ook bekend om zijn humanitaire projecten ter bevordering van vrede en diversiteit.
 
Paris is als muzikant geliefd vanwege zijn unieke stijl, waarbij stijlen uit het Midden-Oosten en het Westen moeiteloos samen lijken te smelten. Hij maakt niet alleen indruk met zijn gevoelige stem, maar ook door zijn spel op de kanun, een relatief onbekende 76-snarige citer uit de veertiende eeuw. Zijn rijzende ster blijft niet onopgemerkt: Alicia Keys vindt hem "een van de meest eclectische en veelzijdige artiesten", en Quincy Jones noemt hem een "ongeëvenaarde, unieke artiest."


Type:
muziek
Wie:
David Broza & Ali Paris
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 10 januari 2021 - zondag 10 januari 2021
Tijd:
19.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.