The Donkey’s Jaw

Gepubliceerd op: 4 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

"Wat zijn de verhalen waarmee je bent opgegroeid?" Met deze vraag opent Raphael Rodan de voorstelling The Donkey’s Jaw. Hij voegt er terloops aan toe: "Voor mij waren dit de verhalen waarin God de slechterik is en waarin vrouwen niet meer voorstellen dan een rib dat de longen van een man bedekt, de beruchte verhalen uit het Oude Testament."

The Donkey’s Jaw is een verhalende theatershow met livemuziek, waarin de Israëlische acteur oude mythen van hun religieuze connotaties ontdoet, zoals die over Kaïn en Abel, Simson en Delilah en koning Saul. Hij herschrijft deze verhalen in het licht van zijn eigen, persoonlijke levenservaringen. Zo vertelt hij hoe het was om op te groeien in het moderne Israël, hoe het voelde om voor het eerst verliefd te zijn, de jaloezie die hij als kind ervoer ten opzichte van zijn broer en de pijn van afwijzing door zijn vader. Terwijl hij gracieus schakelt tussen zwarte humor en ontroerende momenten van grote diepgang, gebruikt hij de Bijbelse verhalen om samen met het publiek na te denken over universele onderwerpen die vandaag de dag nog even relevant zijn als duizenden jaren geleden.

Raphael Rodan is een bekroond theatermaker en verteller. Samen met de Nederlands-Iraanse Sahand Sahebdivani maakte hij een aantal succesvolle voorstelling, waaronder My Father Held a Gun. Dit stuk werd opgevoerd in theaters en festivals door heel Europa. Rodan is tevens medeoprichter van de Mezrab Storytelling School, waarmee hij jaarlijks het Amsterdam Storytelling Festival organiseert.

Type:
theater
Wie:
The Donkey’s Jaw
Waar:
Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam
Wanneer:
zondag 7 november 2021
Tijd:
18.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.