Oh, God

Israeli Stage Festival

Gepubliceerd op: 10 september 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

We kunnen weer live van Israëlische cultuur genieten in Nederland! Om dat te vieren organiseert stichting Rainbow dit najaar het Israeli Stage Festival. In september, oktober en november worden vier fantastische culturele evenementen van Israëlische makers georganiseerd op podia in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag en Rotterdam.
We zullen u de komende weken en maanden natuurlijk van elk specifiek evenement op de hoogte houden. Alle voorstellingen zijn in het Hebreeuws of Engels gesproken, met Nederlandse en/of Engelse vertalingen.

Het eerste evenement van het Israeli Stage Festival is de filosofische comedy Oh, God van Anat Gov. Deze voorstelling ging dertien jaar geleden in première en is sindsdien een publiekslieveling in Israël en ver daarbuiten. Nu wordt Oh, God ook in Nederland opgevoerd, met een Israëlisch-Nederlandse cast bestaande uit Iftach Ophir, Erga Netz en Isaac Lottman. Voor degenen die de voorstelling al kennen: deze versie kent een heel verrassende twist.

Eli is een veertigjarige alleenstaande vader en psycholoog. Op een dag krijgt hij een mysterieus telefoontje van een nieuwe en wanhopige patiënt. Ze staat erop hem onmiddellijk te ontmoeten. Als ze aankomt blijkt ze niemand minder te zijn dan ... God. En God is er slecht aan toe: ze is klinisch depressief en wil een einde maken aan het ‘ding’ dat bestaan heet. Eli heeft exact een uur de tijd om haar van gedachten te doen veranderen en zo de wereld te redden. Deze komedie onderzoekt onze perceptie van God en haar wispelturige relatie met de mensheid.

Type:
theater
Wie:
Israeli Stage Festival
Waar:
Amsterdam, Den Haag. In verband met veiligheidsmaatregelen krijgt u de locatie te horen nadat u kaarten hebt besteld.
Wanneer:
zaterdag 18 september 2021 - zaterdag 25 september 2021
Tijd:
diverse tijden, kijk op de website van Israeli Stage Festival voor de exacte tijden

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.