Buitenaards

Gepubliceerd op: 18 maart 2021

Buitenaards
Het eerste teken van leven van een buitenaardse beschaving

Avi Loeb

Amsterdam: Prometheus, 2021
Aantal blz.: 272
ISBN: 9789044643268

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Roland Fagel
Oorsponkelijke titel: Extraterrestrial, the First Sign of Intelligent Life beyond Earth

Eind 2017 zagen wetenschappers van een Hawaïaans observatorium een object dat door ons zonnestelsel zweefde en zo snel bewoog dat het alleen van een andere ster kon komen. Avi Loeb, de beste astronoom van Harvard, liet zien dat het geen asteroïde of komeet was; daarvoor bewoog het te snel langs een vreemde baan en het liet ook geen spoor van gas of puin achter. Er was maar één mogelijke verklaring: het object was geavanceerde technologie, gemaakt door een verre buitenaardse beschaving.

In Buitenaards neemt Loeb lezers mee in het spannende verhaal van de eerste interstellaire bezoeker die in ons zonnestelsel werd waargenomen. Dat heeft enorme implicaties voor de wetenschap, religie en de toekomst van onze soort en onze planeet. Buitenaards is een geestverruimende reis door de verste uithoeken van wetenschap, ruimtetijd en de menselijke verbeelding.

Abraham (Avi) Loeb (1962), is hoogleraar sterrenkunde en oprichter en directeur van Harvards Black Hole Initiative. In 2012 werd Loeb door TIME benoemd tot een van de 25 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.