Geschiedenis van het dagboek

Otto Frank en Het Achterhuis

Gepubliceerd op: 23 juni 2022

Geschiedenis van het dagboek
Otto Frank en Het Achterhuis

Sandra van Beek

Amsterdam: Uitgeverij Pluim, 2022
Aantal blz.: 256
ISBN: 9789493256781

Ook als e-book verkrijgbaar

"Dit is het testament van je dochter", zei Miep Gies toen ze Otto Frank de door haar bewaarde papieren uit het achterhuis gaf. Gesterkt door de positieve reacties uit zijn omgeving koos Frank ervoor om deze belangrijke erfenis te delen. 75 jaar geleden, 25 juni 1947, verscheen Het Achterhuis. Frank vond in het dagboek een nieuwe reden van bestaan en het lukte hem om miljoenen mensen kennis te laten maken met de nalatenschap van Anne Frank. "Het was zijn redding", zei een van zijn vrienden.

In Geschiedenis van het dagboek wordt voor het eerst de volledige geschiedenis van Het Achterhuis verteld, die hand in hand gaat met het leven van Otto Frank. Omlijst met brieven, getuigenissen en bijzondere details volgt het boek de weg vanaf het rood-witgeruite album tot nu; van de eerste Nederlandse publicatie naar buitenlandse edities en via Broadway naar bioscopen over de hele wereld.

Sandra van Beek is journalist en filmresearcher. Ze publiceerde de biografieschets Ik een nieuwe Mondriaan? Ik ben een ouwe Schoonhoven! en maakte documentaires met filmmaker Kees Hin, waaronder Theresienstadt: film of waarheid.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.