Jaarthema 'De levensboom van de Joodse literatuur' in volle gang!

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020

De hoofdmoot van het cursusprogramma 2020-2021 wordt gevormd door een prachtige reeks lezingen en cursussen over Joodse literatuur van heel vroeger tot heden, religieus en seculier, belicht vanuit de taal of de vorm.
In oktober en november kun je al een drietal lezingen bijwonen.
Woensdag 7 oktober belicht Wout van Bekkum de rijke geschiedenis van de Joodse liedkunst en poëzie, met als uitgangspunt een aantal veelbezongen Bijbelpersonages.
Dinsdag 20 oktober staan de befaamde Dode Zeerollen centraal. Bijbelwetenschapper Emanuel Tov - je hoorde hem al eerder in gesprek met Bart Wallet over de vele vragen rond Tanach, de Hebreeuwse Bijbel - bekijkt vanuit wetenschappelijk oogpunt de verschillende onderzoeksgebieden die zich bezighouden met de Dode Zeerollen.
Dinsdag 3 en dinsdag 10 november vertelt Hannah Neudecker over de fascinerende geschiedenis van het Hebreeuws. Wist je bijvoorbeeld dat Hebreeuws vele eeuwen uitsluitend in geschreven vorm bestond en dat we het Ivriet, het moderne Hebreeuws zoals we dat nu kennen, te danken hebben aan één man, Eliëzer Ben Jehoeda (1858-1922)?

Alle bijeenkomsten vinden online plaats via Zoom.

Lees op onze website meer over Bijbelpersonages in Hebreeuwse dichtkunst, De Dode Zeerollen en waarom zijn ze zo belangrijk? en Van David tot Eliëzer, geschiedenis van de Hebreeuwse taal, en schrijf je meteen in!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.