Mother’s Day Reading

Gepubliceerd op: 6 mei 2021

De jonge schrijfster Court­ney Zoffness debuteerde in maart 2021 met de verhalenbundel annex memoires Spilt Milk (Mcsweeney's Publishing).
Op verzoek van de Jewish Book Council koos ze een aantal boeken door moeders over moeders, over henzelf, hun moederschap of over hun moeders.

Ook Spilt Milk is een zogenaamd 'mom book', ontdekte haar redacteur bij de uitgeverij, en die maakte Zoffness duidelijk dat dat waardevol en belangrijk is.
"Mijn boek gaat over wat wij van vorige generaties erven en doorgeven aan onze kinderen", schrijft Zoffness. "Het moederschap (ze had twee kleine kinderen toen ze haar boek schreef, red.) bleek mijn blik te hebben veranderd: alles wat in mijn verleden en heden was gebeurd, zag ik opeens glashelder als oneindig intrigerend en gecompliceerd. […] Ik ben gaan schrijven om mijn eigen angsten de baas te worden en te voorkomen dat ik ze aan mijn kinderen zou doorgeven."

Zoffness koos vier boeken die in de categorie 'mom book' thuishoren, maar verder totaal verschillend van elkaar zijn.

Je vindt de titels en Zoffness' beschrijving op Mother’s Day Reading.


De Jewish Book Council bestaat in 2021 77 jaar, en is de oudste organisatie die zich exclusief inzet voor Joodse literatuur.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.