In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 22 mei 2020

De geboorte van de muziek van Israël in achttien liederen

Achttien liederen en achttien ‘alijot’ (migratiegolven) naar Israël, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk van de liederen staat voor een plaats of een gevoel dat hoort bij de unieke cultuur die de immigranten meenamen naar het beloofde land.
Noam Vazana koos voor de drie Zoomlezingen die ze in juni voor Crescas zal geven, liederen uit onder meer Duitsland, Polen, Ethiopië, Jemen, Rusland, Marokko en Israël die je meenemen op een muzikale reis door de ontstaansgeschiedenis van het kleurrijke, multiculturele Israël van tegenwoordig.

Asjkenaz in Europa, de eerste lezing op woensdag 3 juni om 11.30 uur, laat zien dat de muziek van Israël onmiskenbaar de sporen draagt van de geschiedenis van het land. Het waren de Asjkenazische Joden die er ruim honderd jaar geleden als eersten een nieuwe klankwereld plantten.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Sefarad in Afrika, de tweede lezing, is op woensdag 10 juni om 11.30.
Sefardische en Mizrachi Joden komen oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee. Hoe verschillend ze ook zijn: één ding delen ze: het Ladino, de taal van de Joden die zich aan het eind van de vijftiende eeuw vanuit het Iberisch schiereiland over het gebied verspreidden.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

In Klezmer in Hollywood, de derde lezing, op woensdag 17 juni om 11.30, laat Noam zien hoe Joodse muziek in vele gedaanten over de wereld uitgewaaierd is en zijn sporen heeft achtergelaten, mits je weet waar je naar moet zoeken.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Delen |