In de nieuwsbrief stonden per abuis verkeerde data voor de lezingen van Bart Wallet. De informatie op de website in inmiddels gecorrigeerd. In het cursusoverzicht staan nu de juiste data:

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 22 mei 2020

De vroegmoderne periode als kraamkamer van het moderne Jodendom

Speciaal voor Crescas geeft historicus Bart Wallet een vijftal lezingen rond 'Klassiekers van de Joodse Studies' waarvoor toonaangevende werken uit de Joodse geschiedwetenschap het uitgangspunt vormen.

Voor de vierde lezing, maandag 8 juni om 11.30 uur, koos Bart de in 2010 verschenen baanbrekende studie Early Modern Jewry: A New Cultural History van de Amerikaanse historicus David B. Ruderman (1944).

David Ruderman betoogt dat Joden, anders dan onder Joodse historici gangbaar is, in de zestiende eeuw wel degelijk een ‘vroegmoderne periode’ hebben gekend, en dus niet bijna naadloos van de middeleeuwen in de moderne tijd terecht kwamen. Door die vroegmoderne fase over het hoofd te zien blijft de invloed ervan op de Joodse geschiedenis en cultuur onderbelicht, meent hij.

Wil je de lezing van Bart bijwonen via het digitale medium Zoom?
Schrijf je in op onze website. Na ontvangst van je aanmelding krijg je alle informatie die je nodig hebt (een Zoomcode en -inlog) via de mail toegestuurd.

Voor Barts derde Zoomlezing in de serie Klassiekers van de Joodse Studies, 'Waarom de westerse cultuur Joden nodig heeft', maandag 25 mei om 20.00 uur, zijn nog logins beschikbaar! Klik hier om je daarvoor aan te melden.

De vijfde en laatste lezing in deze reeks vindt plaats op maandag 15 juni om 11.30 uur. Het thema is dan 'De tragiek van het Palestijns-Israëlisch conflict'.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven.

Delen |