Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 27 maart 2020

Online: Basiscursus Joodse genealogie

Genealogie is 'hot'. Televisieprogramma's als 'Who do you think you are' (BBC) en 'Verborgen verleden' (NPO) zijn enorm populair, en de commercials voor websites die mensen helpen hun familiehistorie te ontrafelen, al dan niet aan de hand van DNA, komen bijna dagelijks voorbij.

'Gewone' genealogie is een hele klus, want hoe en waar begin je met het zoeken van gegevens? Wat weet je al en hoe is die kennis in te passen in een groter geheel? Lijnen lopen dood en familieverhalen blijken niet te kloppen, maar vaak is de aanhouder de winnaar.

Joodse genealogie loopt daarmee gedeeltelijk parallel, maar de weg naar een eindresultaat leidt voor een aanzienlijk deel langs andere paden, vaak met niet minder hobbels die moeten worden genomen. Joods stamboomonderzoek maakt gebruik van specifiek Joodse bronnen, en dan hebben we het nog niet eens over de roemruchte 'misjpologie', de mondelinge overlevering van wie aan wie verwant is.

Voor onze online Basiscursus Joodse genealogie hebben wij al het nodige voorwerk gedaan, zodat je zelf niet meer hoeft uit te zoeken welke genealogie-software die is toegespitst op Joodse aspecten, goed en betrouwbaar is. Je kunt meteen aan de slag!

Klik hier voor meer informatie en hoe je met enkele muisklikken de beschikking kunt krijgen over dit bijzondere materiaal.

Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Delen |