Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 27 maart 2020

Pesach!

De Website van de Week is dit keer een hele reeks websites, allemaal gewijd aan Pesach. Uit het overweldigende aanbod kozen we de mooiste, bijzonderste en de nieuwste: deze belangrijke Jomtov blijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Ga er lekker voor zitten als je even pauze hebt tijdens de Pesach-schoonmaak, en blader door fraaie digitale haggadot, vind anders-dan-andere recepten met matses, verwonder je over de Seder in andere delen van de wereld, of verwonder u over Pesach-liedjes zoals je ze wellicht niet eerder zag of hoorde.

Veel plezier en alvast Chag Sameach!

Het Asufa Design collectief in Israël maakt ieder jaar weer een adembenemend mooie Haggada. Jaren geleden lieten we er al eens een voorbeeld van zien. Een voorproefje van de editie-2020 is te bekijken op de bestelpagina. Gewoon even doorklikken, dan weet je wat je krijgt. Dat geldt trouwens ook voor eerdere uitgaven.

Charoset-ijs? Je verwacht het niet, en jammer dat het alleen in Israël verkrijgbaar is, maar wat let je om het zelf te maken? Times of Israel geeft je nog wat meer ideeën voor ijs koosjer voor Pesach.
Met het door The Nosher ontwikkelde recept voor een Toscaanse versie van gehakte lever, perfect voor Pesach, heb je vast minder moeite.
Jamie Geller laat op JoyofKosher.com weten dat Pesach gewoon doorgaat … Je vindt er tips, recepten en overdenkingen.

En hoe ver ben jij met de Pesach-schoonmaak? Lees in Forward/The Sisterhood wat er kan gebeuren "if Men Cleaned for Pesach".

Technion in Haifa heeft een wel heel opmerkelijke Seder in elkaar geknutseld.
De Israëlische choreograaf Ohad Naharin maakte een versie van Echad Mi Jodea. Op JewishHumorCentral ontketende het filmpje een felle discussie.

Op meer serieuze toon: de Britse emeritus opperrabbijn Jonathan Sacks gaat in discussie of in de Haggada een politieke boodschap verborgen zit, en zo ja, welke. Een video van ruim een uur, te bekijken op YouTube.

Delen |