Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 20 maart 2020

Online: Starterskit Jodendom

Niet iedereen is bekend met al die typisch Joodse gebruiken en gewoontes rond sjabbat, de Joodse feestdagen (Pesach is al over enkele weken!), de choepa (bruiloft) en de lewaja (begrafenis).
Waarom mag een Jood sommige producten niet eten, en wat gebeurt er eigenlijk tijdens een dienst in de synagoge? Waarom wordt in het Jodendom een andere kalender gehanteerd, en wat is het verschil tussen de Tora en de Talmoed? En wat is het kasjroet (de Joodse spijswetten) nog meer dan "het bokje mag niet in de melk van de moeder worden gekookt" en het verbod op varkensvlees?

In de online cursus Starterskit Jodendom vind je antwoord op deze en vele andere vragen over over het Joodse volk en de Joodse religie, vragen waarvan je misschien niet eens wíst dat je ze had.

We hebben Jochanan Belinfante gevraagd je in zestien korte audiolessen in deze materie wegwijs te maken.
Immers: als je niets weet, kun je ook niets vragen!

Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Delen |