Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 20 maart 2020

Een woord van de directeur

Lieve vrienden! Het Joodse volk is altijd stevig met elkaar verbonden geweest, en dat heeft ons altijd sterk gehouden. Nu we uit voorzorg fysieke afstand houden, vinden we alternatieve manieren om verbonden te blijven en elkaar op te vrolijken. De fysieke afstand is geen sociale afstand! Onze sociale banden houden wij levend; en het leven staat niet stil; de nieuwe omstandigheden bieden ons juist de gelegenheid om bij allerlei aspecten van ons leven stil te staan. Alle dingen waarvan wij denken: ooit ga ik hiervoor tijd vrij maken; voor mijzelf zorgen, een oude hobby oppakken, lekker koken, boeken uit die stapel eindelijk lezen, iets nieuws leren. Bij Crescas zijn de fysieke bijeenkomsten afgelast, maar wij hebben veel meer te bieden: op onze website hebben wij ons online aanbod naar voren geschoven, de digitale bibliotheek en de Joodse Canon zijn nog altijd online beschikbaar, onze columnisten delen met jou hun ervaringen en inzichten en de langlopende cursussen gaan gewoon door met de video-app!

En voor wie gewoon wat vrolijke of ontroerende tunes wil horen, hier mijn persoonlijke (Israëlische) keuze:

  • Rita (live, met uitleg over het ontstaan van dit prachtige en ontroerende gedicht): Mechakah (Ik wacht)
  • Een profetisch kosmisch vrolijk lied: Eli Mohar en Joni Rechter (live opname) of in betere kwaliteit, alleen audio.
  • En hiervan word je beslist vrolijk: Lasjier! (Zingen!) Het legendarische Israëlische trio Chocola, munt en kauwgum op 'Kol hakoach'.
Delen |