inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 14 februari 2020

Wasteless: tikoen olam 2020!

Klimaatverandering, broeikasgassen, CO2-uitstoot, stikstofdepositie, het zijn woorden die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijkse nieuws.
De milieubelasting van ons huidige voedselsysteem is zorgwekkend. Daar kun je als consument wel iets aan doen, bijvoorbeeld door je 'carbon footprint' te verkleinen. In de levensmiddelenindustrie, zowel in fabrieken als in de agrarische sector, is sprake van overproductie. Maar liefst twintig procent van de beschikbare landbouwgrond wordt gebruikt voor de productie van voedsel dat niet zal worden verwerkt of opgegeten en dus wordt er heel erg veel weggegooid.
Maar er is hoop: de Israëlische start up Wasteless heeft in de zomer van 2018 in Amsterdam zijn Europese hoofdkwartier geopend en is sindsdien ook in Nederland actief. Wasteless heeft als missie supermarkten te leren verspilling tegen te gaan en consumenten bewust koopgedrag bij te brengen.
De modernste technologie wordt ingezet om die doelen te bereiken.
En dat is beter voor de economie, de consument én voor de wereld!

Hoe Wasteless te werk gaat, vertelt David Kat tijdens zijn lezing op donderdag 26 maart. Actueler dan dit wordt het niet, toch?

Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Delen |