Corona

Ook Crescas past het programma aan. De bijeenkomsten worden tot nader bericht geschorst en de langlopende cursussen worden via een online platform verzorgd. Wij blijven u informeren over de overige lezingen en cursussen via de nieuwsbrief en mail. Onze online aanbod blijft natuurlijk beschikbaar!

inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 14 juni 2019

Power of Parables. Narrating Religion in Late Antiquity

In 2014 ging het project Parables and the Partings of the Ways van start, kortweg het 'parabelproject' genoemd. Het gegeven dat zowel in het vroege christendom als in het vroegrabbijnse Jodendom parabels voorkomen, vormt het uitgangspunt van het project.
Een team van zeven onderzoekers van de Universiteit Utrecht en de Universiteit Tilburg hebben parabels uit het vroege christendom en het vroegrabbijnse Jodendom verzameld, vertaald en vergeleken, om zo meer te weten te komen over de vraag waarom het Jodendom en het christendom in de eerste en tweede eeuw na Christus uit elkaar zijn gegroeid.

Ter afsluiting van het project vindt in Utrecht de internationale conferentie Power of Parables plaats. Drie dagen lang, van 24 tot en met 26 juni, zullen verschillende internationale onderzoekers in panelsessies kennis uitwisselen over parabels.
Maandagavond 24 juni geeft Galit Hasan-Rokem (Hebrew University of Jerusalem) een publiekslezing over Doublespeak of the Rabbis: Folk Narrative Poetics of late Antique Parables and Fables.

Klik hier voor het volledige programma van de conferentie en de mogelijkheid je aan te melden voor deelname.

Delen |