inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 12 april 2019

'The Windmills of Your Mind'

In 1968 componeerde Michel Legrand misschien wel zijn allerberoemdste song 'The Windmills of Your Mind'. De Canadese cineast Norman Jewison zocht voor een scene in zijn film The Thomas Crown Affair een sfeervolle begeleiding, en kennelijk raakte Legrand de juiste snaar, want in 1969 won 'Windmills' de Oscar voor Best Original Song.

Voor het concert 'Le Grand Michel Legrand', een eenmalig muzikaal eerbetoon aan Michel Legrand, maakte de Nederlandse componist en arrangeur Bob Zimmerman prachtige arrangement, en 'Windmills' is er één van.
Legrand strip
Het zijn eigenlijk stuk voor stuk onvergetelijke melodieën van "de meester van de evergreens", die maestro Jules van Hessen, pianist Cor Bakker en zangers Noortje Herlaar en Jon van Eerd dinsdag 25 juni in het Amsterdamse Concertgebouw ten gehore brengen. Ze worden begeleid door het volledige Philips Symfonie Orkest en het Nederlands Concertkoor.

Crescas heeft voor dit eenmalige concertkaarten ingekocht. Bij het concertkaartje inbegrepen is de lezing op donderdag 20 juni, die Jules speciaal voor Crescas houdt over leven en werk van Michel Legrand.

Klik hier om je op onze website aan te melden voor deze double bill.
Let op: er zijn kaarten eerste en tweede rang beschikbaar!

Delen |