inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 9 november 2018

Rabbi Wolff, A Gentleman Before God

Op 14 april 2016 ging een documentaire in première die sindsdien bij velen in het geheugen is gebleven als een kostbaar kleinood. De documentaire gaat vergezeld van de fraaie, in twee talen te bekijken website rabbiwolff.com.
Wie de film nog niet heeft kunnen zien: dit prachtige portret is tot en met 11 november 2018 online te bekijken. Mis het niet!

Rabbi Wolff, A Gentleman Before God werd gemaakt door de Duitse producente en regisseur Britta Wauer. Voor haar documentaire In Heaven, Underground, over de Joodse begraafplaats aan de Weissensee in Berlijn kreeg ze de Panorama Audience Award op het Berlin International Film Festival.
Omdat ze van mening was dat de rabbijn het beste de verschillen kon uitleggen tussen Joodse en christelijke begrafenisrituelen en rouw en het idee van het hiernamaals in het Jodendom, zocht ze contact met Willy Wolff, die als rabbijn werkzaam was in noordoost Duitsland. Als geboren Berlijner kende hij de begraafplaats goed, en hij verleende graag zijn medewerking. "Willy Wolff was an absolute godsend for the film", zegt Wauer, "and as soon as the film premiered at the 2011 Berlin Film Festival, the rabbi became an audience darling."
Wauer raakte steeds meer onder de indruk van Willy Wolff, met zijn fascinerende persoonlijkheid, aanstekelijke lach en overweldigende levenslust en de wijze waarop hij die paart aan een intens beleefd geloof.
Ze besloot het levensverhaal van Willy Wolff te verfilmen, en dat werd Rabbi Wolff, A Gentleman Before God, een documentaire over misschien wel de meest onconventionele rabbijn ter wereld.

Delen |