inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 24 augustus 2018

Oelpan Crescas gaat weer van start!

Als u onze nieuwe cursusfolder al een beetje hebt bestudeerd, hebt u vast gezien dat we ook in 2018-2019 weer enkele langlopende cursussen modern Hebreeuws hebben ingeroosterd.
Voor echte beginners is Kita Alef de beste keus, iets verder gevorderden komen tot hun recht in Kita Dalet en Kita Chet is voor iedereen die al flink wat kennis van het Ivriet bezit.
De namen van de lessen corresponderen met de in Israël gebruikte 'oelpan-lesmethode', waarbij de nadruk ligt op praktische oefeningen in lezen, schrijven en spreken.

In Kita Alef maak je een begin met basiskennis van de grammatica en je leert de eerste beginselen van de werkwoorden. Die worden in het Ivriet ingedeeld in binjaniem. Het woord binjan betekent letterlijk 'gebouw' - het Ivriet kent zeven 'gebouwen', ook te begrijpen als werkwoordvormen, waarin de werkwoorden thuishoren. Harry Polak wijdde er in februari 2018 een column aan. Je maakt een begin met vocabulaire, en met de geleerde woorden en grammatica probeer je vervolgens zinnen te vormen en te praten.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Voor Kita Dalet heb je al ervaring met de tegenwoordige en de verleden tijd en weet je het een en ander van de toekomende tijd en de gebiedende wijs, zodat je een basis hebt voor onregelmatige werkwoordsvormen en de lijdende vorm.
Natuurlijk breid je ook je woordenkennis uit en ga je verder met de praktijk van luisteren én spreken. Een leuke uitdaging op dit niveau is de spreekbeurt over een zelfgekozen onderwerp.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Voor ver gevorderden, die al goed Ivriet kunnen lezen, schrijven en begrijpen, maar hun kennis nog verder willen uitbreiden, is Kita Chet de beste keus. In deze lessen komt alles aan de orde: lezen, schrijven, grammatica, spreken, literatuur, luisteren en zelfs het gebruik van Israëlische straattaal.
Vooral het praktijkgedeelte van de lessen wordt uitgebreid: op gezette tijden komen Israëlische vrijwilligers (native speakers) met de studenten converseren.
Ga naar onze website voor meer informatie of om direct in te schrijven

Natuurlijk hopen we van harte dat alle drie niveaus doorgang zullen vinden, maar we gaan alleen van start als er per Kita voldoende deelnemers zijn.
Bovendien is het voor ons belangrijk tijdig te weten hoeveel lesmateriaal er moet worden besteld, zodat iedereen op maandag 8 oktober 2018 met de juiste boeken aan de lessen kan beginnen!
Kortom: wacht niet te lang en meld u aan op onze website!

Belangrijke informatie

  • Om zeker te weten dat je de juiste Kita hebt gekozen, is het advies: doe de online Ivriet-zelftest die we speciaal voor dit doel hebben ontwikkeld.
  • Om te kunnen starten met Kita Alef moet je wel het Hebreeuwse alfabet beheersen. Om dat te leren hebben we de online cursus My First Hebrew ontwikkeld, waarmee je in zes à zeven uur de letters leert lezen en schrijven en een basiswoordenschat opbouwt. Klik HIER voor meer informatie.
Delen |