inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 10 augustus 2018

Culturele agenda

In september is uw redacteur een paar weken op vakantie. Als u uw evenement of activiteit graag in de culturele agenda vermeld wilt hebben, mail ons de gegevens. De uiterste inzenddatum is 1 september!


In deze vakantietijd ligt het zwaartepunt van wat er de komende te tijd te zien en te horen is, nog meer dan anders bij Amsterdam.
Het kan best zijn dat wij een activiteit of evenement hebben gemist, maar als wij uiterlijk woensdagochtend weten wat we kunnen opnemen in deze rubriek, is dat nog op tijd! Een mailtje aan lichansky@crescas.nl is voldoende.


  • Amsterdam: Onder de titel 'Rebekka, dat ben ik' is in het Bijbels Museum in Amsterdam een tentoonstelling samengesteld met werken van Joodse kunstenaars uit de (late) 19de en 20ste eeuw die zich lieten inspireren door Bijbelse verhalen. Auteur en verhalenverteller Bertien Minco maakte bij vier van de werken een audioverhaal. Nu te zien, tot en met 27 januari 2019.
  • Amsterdam: 'New Frontiers' is een concert met premières van hedendaagse composities voor originele historische tafelpiano en fortepiano. De Israëlische mandolinespeler Alon Sariel speelt, samen met Michael Tsalka op fortepiano een compositie van zijn landgenoot Avi Berman (1971). Concert in het kader van het Geelvinck Fortepiano Festival 2018.
  • Zeist: Tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Zeister Muziekdagen, dat loopt van 11 tot en met 25 augustus 2018 zijn diverse jonge Joodse/Israëlische musici te horen. Klik hier voor de namen.
  • Amsterdam: Van 10 tot en met 19 augustus vindt in Amsterdam het Grachtenfestival plaats. Op elf locaties wordt muziek gemaakt door jonge musici van over de hele wereld. Bekijk het programma en maak uw keus: sommige concerten zijn uitverkocht, voor andere zijn vast nog plaatsen verkrijgbaar.
Delen |