inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 9 juni 2017

De Vrijheidslezing: Eva Schloss

Eva Schloss, de 88-jarige stiefzus van Anne Frank, is uitgenodigd om de 18e Vrijheidslezing te houden in Cultureel Centrum De Balie in Amsterdam.
Voor Schloss is dit een beladen locatie: in 1944 zit de dan vijftienjarige Eva met haar familie, in afwachting van hun deportatie, in het Huis van Bewaring aan het Max Euweplein, naast het gebouw van het toenmalige kantongerecht, waarin nu De Balie is gevestigd.
In 1953 trouwt Eva's moeder Fritzi Schloss met Otto Frank, de vader van Anne, de vroegere overbuurman van het gezin Schloss in Amsterdam, en zo wordt het vriendinnetje van voor de oorlog postuum haar stiefzusje.

Sinds 1985 geeft Eva Schloss lezingen waarin ze het verband legt tussen haar eigen geschiedenis en de actualiteit in de Westerse wereld, waarin in toenemende mate sprake is van racisme en xenofobie.
In haar boek After Auschwitz, a Story of Heartbreak and Survival by the Stepsister of Anne Frank (2014) beschrijft ze haar leven voor én na de oorlog. Daarover is momenteel ook een documentaire in de maak.

Voor meer informatie en tickets zie debalie.nl. Let op: de lezing is Engelstalig!

   Deel dit bericht: Facebook  Facebook