inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 20 maart 2015

Solotentoonstelling van Jehoshua Rozenman

Werk van de Israëlische beeldend kunstenaar Jehoshua Rozenman (1955, Tel Aviv), is met enige regelmaat in Nederland te zien. In 2011 exposeerde hij met Roestig glas bij Beelden aan Zee in Scheveningen, en hij nam deel aan de kunstmanifestatie ArtZuid2013 met zijn object Kristalheldere nacht.

Jehoshua Rozenman woont en werkt sinds 1979 in Amsterdam, maar breidde zijn terrein uit naar New York en werkt tegenwoordig ook in Berlijn. Daar kwamen de beelden voor de tentoonstelling Berlin, Berlin tot stand. Nieuw werk volgens Rozenmans vaste principes: de stad, en met name het verval in voorwerpen en bouwwerken, als inspiratiebron. De kwetsbaarheid die Rozenman daarin treft, vangt hij in abstracte beelden van gebakken glas, materiaal als metafoor voor het leven: zowel sterk als breekbaar. De vraag of een stuk de tijd trotseert of stuk valt op de grond, vind ik interessant. Glas is voor mij niet de boodschap maar de brug om die boodschap over te brengen.

  • 'Berlin, Berlin', nieuwe beelden van Jehoshua Rozenman, te zien tot en met 26 april bij Nieuw Dakota, Ms. Van Riemsdijkweg 41b, Amsterdam.
Delen |