inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 30 januari 2015

OJEC conferentie: Ontmoeting of isolement?

OJEC, het Overlegorgaan van Joden En Christenen in Nederland, organiseert maandag 9 februari een conferentie met als thema Ontmoeting of isolement - einde of begin van de interreligieuze dialoog?

Wat is de taak van de interreligieuze dialoog, gelet op de vele brandhaarden in de wereld en het effect daarvan op de verhoudingen hier in Nederland? Is het tijdperk van de dialoog voorbij?
Prof. dr. Joep de Hart, hoogleraar vernieuwend christendom aan de Protestantse Theologische Universiteit, dr. Mohamed Ajouaou, docent islam aan de Vrije Universiteit en hoofd Geestelijke Verzorging bij het ministerie van Justitie en Tamarah Benima, rabbijn, publicist en oud-hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad, zullen tijdens de ochtendsessie hun visie geven op deze vragen.
Na de lunch zijn er workshops waarin de deelnemers begeleid zullen worden door Pieter Dronkers (Nes Ammim), Abdoellah Moulay (spiritueel counselor in de psychiatrie), Enis Odaci (Stichting Humanistische Islam), Marcel Poorthuis (Pardes, hoogleraar Dialoog), Rachel Reedijk (Tenachon, LJG Dialoogcommissie) en Chantal Suissa (bestuur LJG, Salaam-Shalom).

De organisatie van de conferentie is in handen van Sja’ar, de denktank van OJEC, en vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, Amsterdam.
Gedurende de conferentie is in het gebouw een shuk waar diverse partnerorganisaties zich presenteren.

Aanmelden bij OJEC. Kosten voor deelname: 25 euro, over te maken naar NL10INGB0005289250, ten name van Stichting OJEC, Enschede, onder vermelding van Conferentie 09.02.2015.

Delen |