inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Nieuws

vrijdag 22 maart 2013

'Peintisseries' van Saskia Weishut-Snapper

Saskia Weishut-Snapper is textielkunstenares. Ze maakt kleurrijke kunstwerken van textiel, verf, en/of de kunststof Tyvek. De verrassende effecten die ontstaan door borduren en manipulatie met hitte blijven haar, en de toeschouwer, fascineren.

Belangrijk deel van haar werk vormen de textiele Judaïca zoals Toramantels en een huwelijksbaldakijn voor de permanente expositie over Joodse traditie in het Joods Museum Berlijn.

Weishuts creaties worden wordt internationaal tentoongesteld en valt regelmatig in de prijzen. Zo ontving zij de Prix Quiltmania met Wherever I go, een creatie waarin een spijkerbroek het motief vormt en hing haar werk op de exposities van European Art Quilts IV.

De 'peintisseries' van Saskia Weishut zijn tot en met 12 mei te zien in Galerie de Vereeniging in Workum als onderdeel van de tentoonstelling 'Vertolking'. Klik hier voor meer informatie.

Tevens wordt werk van Weishut tot 20 mei tentoongesteld in Verpleeg- en Reactiveringscentrum Randerode te Apeldoorn. Dagelijks toegankelijk van 10.00 tot 20.00 uur. Klik hier voor adres en meer informatie.

Op haar eigen website geeft Saskia Weishut-Snapper zelf tekst en uitleg over wat haar drijft, inspireert en hoe ze te werk gaat.

Delen |