Tom Borrow & Dida Pelled

Classical Meets Jazz

Gepubliceerd op: 11 november 2020

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Israëlische gitarist en zangeres Dida heeft een bijzonder talent voor het vertellen van muzikale verhalen. Of het nu gaat om een jazzstandaard, een verzengend blues nummer of een oude countryballad: ze weet elk publiek te boeien en te ontroeren. Haar meest recente album, A Missing Shade Of Blue, werd door de prestigieuze website All About Jazz uitgeroepen tot een van de beste albums van het jaar.

Pianist Tom Borrow is pas twintig jaar oud, maar heeft reeds gespeeld als solist bij grote orkesten als het Israel Philharmonic Orchestra en het Jerusalem Symphony Orchestra. Bovendien won hij letterlijk iedere pianocompetitie die er bestaat in Israël. Niet voor niets noemde Gramophone Magazine hem een ‘buitengewoon opvallende jonge artiest’.

Op 12 november verzorgen Tom Borrow en Dida Pelled samen een onlineconcert via de website van de America-Israel Cultural Foundation. Ze brengen niet alleen muziek uit verschillende stijlen en genres ten gehore, ze gaan ook in gesprek met het publiek.

Type:
muziek
Wie:
Dida Pelled & Tom Borrow
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 12 november 2020
Tijd:
02.45 (8:45 PM EST)

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.