Our Friend from Israel

Via deze wekelijkse podcast maakt de luisteraar kennis met opvallende Israëli’s.

Gepubliceerd op: 4 maart 2021

Professor in de sociale psychologie Ayelet Fishbach

Hondentrimster Tamar Geller

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Een andere populaire podcast is Our Friend from Israel. Het is een zeer divers gezelschap van opvallende dan wel bekende Israëli's dat aan het woord komt: acteurs, atleten, kunstenaars, wetenschappers en mensen met bijzondere beroepen, om er maar enkele te noemen. Zo kun je de ene week luisteren naar een Harvard-astronoom die op zoek is naar buitenaardse wezens; de week erna volg je een klassieke pianist die met slechts één hand speelt.
Elke aflevering - het zijn er inmiddels al 27! - is in ieder geval een boeiende audio-cocktailparty waar je als luisteraar Our Friend from Israel kunt ontmoeten.

Enkele opvallende afleveringen die reeds online staan: 

Tamar Geller, trainer van ‘celebrity honden’

Oprah Winfrey noemt Tamar Geller een levenscoach voor honden en hun baasjes. Het talkshow-icoon overtuigde Tamar ervan om een ​​boek te schrijven over haar hondentrainingstechnieken. Dat boek schoot meteen naar de top van de bestsellerlijst in The New York Times. Sindsdien traint Geller de honden van de grootste beroemdheden ter wereld. 

Daniella Rudoff, professionele matchmaker

Daniella Rudoff is een professionele matchmaker en relatiecoach uit Israël. In een wereld vol online dating-apps biedt ze een persoonlijke koppelservice aan. Ze heeft al met honderden vrijgezellen gewerkt en heeft maar één doel voor ogen: hen helpen die ene naald in een hooiberg te vinden.

Ayelet Fishbach, professor in de sociale psychologie

In 2016 publiceerde dr. Ayelet Fishbach een onderzoek waaruit bleek dat mensen die hetzelfde voedsel eten, eerder met elkaar overweg kunnen. En dr. Fischbach behandelt meer interessante onderwerpen: Hoe kunnen we ons beter houden aan onze voornemens voor het nieuwe jaar? Wat is de beste manier om met deadlines om te gaan? Wat is de beste manier om iemand te overtuigen geld aan een goed doel te schenken? Waarom doen goede mensen soms slechte dingen?Wie:
From the Grapevine
Waar:
Online
Wanneer:
woensdag 3 maart 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.