Avishai Darash featuring Marmoucha Orchestra

Gepubliceerd op: 4 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Toen de Israëlische pianist Avishai Darash in 2014 voor het eerst in Marokko was en via een collega-muzikant in contact kwam met Andalusische muziek, was hij meteen verkocht. Hij dook in de specifieke tonen en ontdekte, mede door zijn klassieke opleiding, dat Andalusische muziek te vergelijken valt met Bach. Darash: “Voor mij is Andalusische muziek de oorsprong en kern van westerse muziek. Ik wil een breed publiek in aanraking laten komen met deze inspirerende klanken. Een missie die ik deel met het Marmoucha Orchestra.”

Marmoucha Orchestra bestaat uit bevlogen musici met een passie voor muziek uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse-Zeegebied. Samen met Darash maakten zij het album Andalusian Love Songs. De muzikanten vormen een unieke en frisse combinatie: Darash is een pianovirtuoos, Mohamed Ahaddaf de master van Andalusische muziek in Nederland en Yoran Froom een absolute jazz-grootheid. Andere muzikanten die meespelen zijn: Oene van Geel (altviool), Julia Rusanovsky (viool), Emad Ghajjou (darbuka), Taraneh Pouryousef (fluit) en Lucas stam (cello). Op 5 november presenteert dit bonte orkest zijn gloednieuwe album in Cinetol, Amsterdam.   

De komende tijd vinden nóg twee concerten plaats in het kader van de albumpresentatie van Andalusian Love Songs: op 6 november in Theater De Vaillant in Den Haag en op 13 november in de Amsterdamse jazztempel het Bimhuis. Kijk op de websites van deze podia (www.devaillant.nl & bimhuis.nl) voor meer informatie.

Type:
muziek
Wie:
Avishai Darash featuring Marmoucha Orchestra
Waar:
Stichting Kunst- en Cultuurhuis Cinetol, Tolstraat 182, Amsterdam
Wanneer:
vrijdag 5 november 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.