The Girl in the Middle

Grow­ing Up Between Black and White, Rich and Poor

Gepubliceerd op: 1 september 2022

The Girl in the Middle
Grow­ing Up Between Black and White, Rich and Poor

Anais Gra­nof­sky

New York: HarperOne, 2022
Aantal blz.: 224
ISBN: ‎ 9780062914637

Ook als e-book verkrijgbaar

Hoewel ze over de hele wereld bekend is door haar rol als Lucy Hernandez in de hitserie Degrassi, is het echte verhaal van Anais Granofsky's jeugd grotendeels onbekend. Anais groeide op tussen twee zeer verschillende werelden: haar vader, Stanley, kwam uit een welgestelde, vooraanstaande, blanke Joodse familie in Toronto. Haar moeder, Jean, was een van de vijftien kinderen uit een arme zwarte Methodistenfamilie in Ohio, die rechtstreeks afstamde van bevrijde Randolph-slaven. Toen Anais' ouders elkaar begin jaren zeventig op het Antioch College ontmoetten en al snel hun eerste kind kregen, konden ze niet bevroeden dat de rijke Granofsky's ze zouden verstoten, noch dat Stanley zijn roeping zou vinden in de spirituele leer van Bhagwan Shree Rajneesh, zijn naam zou veranderen in Fakeer en zijn familie zou verlaten voor een ashram in India.

Daarna balanceren de jonge Anais en haar moeder op de rand van de armoede. Ze wonen in een piepkleine sociale huurwoning in Toronto, twintig minuten verwijderd van het riante herenhuis van haar grootouders. In de weekends is Anais bij de rijke Granofsky's, draagt dure kleren en eet ze haar lunch bij het zwembad. In de tussenliggende dagen weten Anais en haar moeder zelden of ze voldoende geld zullen hebben om eten te kopen. Dat maakt dat Anais al heel vroeg beseft dat ze haar twee levens gescheiden moet houden en ze leert te schakelen tussen haar Joodse identiteit in het weekend en haar zwarte van doordeweeks. 

In The Girl in the Middle wordt de lezer geconfronteerd met twee zeer verschillende en verdeelde families en de kleindochter die er het beste van probeert te maken om grote conflicten te voorkomen. De hartverscheurende generatietrauma's, liefde, schaamte, verdriet en vooroordelen brengen Anais uiteindelijk toch tot acceptatie van alle betrokkenen.

Anais Granofsky (1973) is een Canadese actrice, scenarioschrijfster, producent en regisseuse. Granofsky werd geboren in Springfield, Ohio uit een Afro-Amerikaanse moeder en een Canadese vader van Roemeens-Joodse afkomst. Haar grootvader van vaderskant is de industrieel Phil Granovsky. Ze is vooral bekend als actrice van Lucy Fernandez in de series Degrassi Junior High en Degrassi High.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.