Het oevre van Ischa Meijer

Bloemlezing door Ronit Palache

Schrijfster Ronit Palache werkt aan een bloemlezing van Ischa Meijer, die in februari 2020 verschijnt in de prestigieuze Privédomeinreeks bij uitgeverij De Arbeiderspers. Centrale thema's zijn het jodendom en de Tweede Wereldoorlog. Palache laat zich inspireren door interviews die Ischa Meijer heeft gehouden, zijn toneelstukken, lezingen en boeken. Voor deze primeur vroegen wij Bertien Minco de schrijfster te interviewen, vlak na verschijning van het boek.

Journalist Ischa Meijer (1943-1995) was aanwezig in het culturele leven van Amsterdam. Hij verwierf grote faam als interviewer, schreef, recenseerde en speelde toneel, had jarenlang een column in Het Parool en enige tijd een dagelijks interviewprogramma op televisie. Samen met zijn ouders overleefde Meijer als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen. De conflictueuze en rivaliserende relatie met zijn vader vormde een rode draad in zijn leven.

Bij entree ontvangt u een boekenbon ter waarde van 10 euro. Deze is vrij besteden - of direct in te zetten bij aankoop van de bloemlezing van Ischa Meijer. Ronit Palache blijft na afloop tijdens de borrel voor het signeren van het boek.
cursusnummer
8028
docent
Ronit Palache
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
16 februari 2020
tijd
15:00-16:30/17:00 uur
kosten
€ 17,50