Het geheim van Henna

Een reis door een wonderbaarlijke 6000 jaar oude traditie

Henna lichaamsversiering wordt onder Joden in Arabische landen bij de feestelijkheden voor het huwelijk en andere rituele ceremonies gebruikt. Het werd een belangrijk en integraal onderdeel van het gemeenschapsleven.
Maar wat is henna precies? Waar wordt het van gemaakt? Hoe komt het dat deze oude traditie tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven? Wordt henna ook voor andere doeleinden gebruikt?
Met een prachtige fotocollectie laat Etty zien hoe een hennafeest wordt gevierd van Jemen tot aan Marokko. We zullen een breed scala aan technieken en verschillen in schilderstijlen van over de hele wereld laten zien. Wat onderscheidt de Iraanse stijl van die van Jemen? Welke motieven komen vaak voor? En wat heeft henna met Cleopatra te maken? Samen ontdekken we het geheim van henna.

De lezing 'het geheim van Henna' wordt ook in het Ivriet verzorgd, op 28 oktober. Kijk hier voor meer informatie over de Ivriet online-lezing: 'het geheim van Henna'.

De zoom-link wordt verstuurd op de dag voor de lezing.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.