inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Mijn naam is Levie

Interactieve lezing

Mijn naam is Levie
cursusnummer
8045
expert
plaats
Amsterdam
datum
1x op dinsdag
25 februari 2020
tijd
20.00-22.00 uur
kosten
€ 17,50

Stel: je achternaam is Levi(e), een bekende Joodse (achter)naam. Wist u dat Levi zich in Nederland de afgelopen jaren in de top tien van de meest populaire voornamen bevindt?
Maar waar komt deze naam eigenlijk vandaag? Wie waren de Levieten ook al weer?
In deze bijeenkomst leert u over de Twaalf Stammen van Israël, de ontstaansgeschiedenis van de Levieten, hun taken en verantwoordelijkheden. En wat daarvan nog is overgebleven in de latere Joodse traditie. Over namen die een Levitische oorsprong verbergen en bekende Levieten. Na deze interactieve lezing weet u alles over de Joodse achtergrond van uw (achter)naam en kunt u deze delen met de hele familie.


Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld 'Het begrip Ruach Ra'a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis'. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgt hij, naast zijn wekelijkse column op de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica.

docent: Leo Mock


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Mijn naam is Levie

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Identiteit en lernen'