sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Joods Den Haag en het cultureel erfgoed

Lezing van Corien Glaudemans

Joods Den Haag en het cultureel erfgoed
cursusnummer
7724
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
11 juni 2017
tijd
10.30-11.30 uur
kosten
€ 7,50
GJWN-lid: € 0,00
Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland verzorgt al bijna 100 jaar lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Dit jaar doen ze dat voor het eerst in samenwerking met Crescas. Voor leden van het GJWN zijn deze lezingen gratis toegankelijk. Informatie over het lidmaatschap vindt u op de GJWN-website.

Naar aanleiding van de expositie 'Joods Den Haag' in het Haags Historisch Museum komt Corien Glaudemans van Stichting Joods Erfgoed Den Haag vertellen over thema's als religie, bedrijvigheid, personen en het verenigingsleven in het cultureel erfgoed in haar stad. Natuurlijk is er ook aandacht voor het gruwelijke lot van de Joodse gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog en voor het hedendaagse jodendom in Den Haag.Dr. Corien Glaudemans (1955) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar zij in 1987 cum laude afstudeerde en in 2003 is gepromoveerd. Zij is verbonden aan de Stichting Joods Erfgoed Den Haag en werkzaam als wetenschappelijk medewerker van het Haags Gemeentearchief. Bij het gemeentearchief houdt zij zich dagelijks bezig met vragen over de geschiedenis van Joods Den Haag en de Tweede Wereldoorlog. Zij publiceert regelmatig over de geschiedenis van Joods Den Haag en houdt ook lezingen over dit onderwerp.

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Joods Den Haag en het cultureel erfgoed

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'