inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Philip Roth, een icoon

Lezing

Philip Roth, een icoon
info Voor deze lezing is geen specifieke vooropleiding of kennis vereist

cursusnummer
7932
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
18 november 2018
tijd
15.00-17.00 uur
kosten
€ 15,00

Met Philip Roth (85) overleed de grootste nog levende Amerikaanse schrijver. Hij vertolkte de American dream van de Joden. Roth was de schrijver van onder andere Portnoys complaint, een boek dat hem lofzang en kritiek opleverde. Hoe verhield Philip Roth zich tot het jodendom en wat betekende dat voor de recente geschiedenis van Joden in Amerika? Roth-kenner, schrijver en journalist Joost de Vries neemt ons mee in de wereld van Philip Roth.


Joost de Vries (1983) studeerde journalistiek en geschiedenis in Utrecht. Sinds 2007 is hij redacteur en literair criticus van De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs; in 2013 publiceerde hij De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, en nominaties binnensleepte voor onder meer de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

docent: Joost de Vries


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

De inschrijving voor deze editie is helaas gesloten.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven
×

Snel inschrijven

Philip Roth, een icoon

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Literatuur'