sluiten
×
Mogen wij u om een kleine bijdrage vragen om het werk van Crescas blijvend mogelijk te maken? Alle content op deze website is vrij toegankelijk: de wekelijkse columns, video’s, geluidsbestanden, artikelen, etc. Dat willen wij graag zo houden. U kunt ons daarbij helpen met een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.
inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Orgaandonatie

Bijzondere reeks lezingen over Joods-gerelateerde onderwerpen

Orgaandonatie
cursusnummer
7827
docent
plaats
Amsterdam
datum
1x op zondag
10 december 2017
tijd
10.30-11.30 uur
kosten
€ 7,50
GJWN-leden: € 0,00
docent: Leo Mock
Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland verzorgt al bijna 100 jaar lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Dit jaar doen ze dat voor de tweede keer in samenwerking met Crescas. Voor leden van het GJWN zijn deze lezingen gratis toegankelijk. Informatie over het lidmaatschap vindt u op de GJWN-website.

Onlangs kwam het onderwerp orgaandonatie weer in het nieuws door het wetsvoorstel om iedereen in principe donor te maken, tenzij men ervoor kiest zich hier bewust voor af te melden.
Voor religieuze mensen kan dat een probleem vormen. Hoe kijkt het jodendom tegen orgaandonatie aan en wat zijn de positieve en negatieve kanten van orgaandonaties, bekeken vanuit moreel-ethisch perspectief?
Rabbinicadocent Leo Mock wijdt in deze lezing uit over visies op lichaam en geest en andere geloofsdogma's in het jodendom.
De inschrijving voor cursus 7827 is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wilt u graag op de wachtlijst staan of uw belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Orgaandonatie

    promocode ontvangen?

gratis
← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Geschiedenis'