inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Theatervoorstelling 'In Vrede'

Theatervoorstelling 'In Vrede'
cursusnummer
7920
plaats
Amsterdam
datum
1x op donderdag
2 mei 2019
tijd
19.30 uur
kosten
€ 32,50

In deze mozaïekvertelling worstelen vier personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog. Een oudere man ontdekt op late leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een vrouw leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, ontdekt de beladen geschiedenis van zijn huis. Het vierde personage verhaalt over een oorlog in het hier en nu, waar hij letterlijk voor vluchtte.

'Berg&Bos schetst hoe de de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten ook nu nog hun sporen trekken in onze samenleving. Hoe de vrede, die meer dan zeventig jaar geleden begon, voor veel mensen nog lang geen vrede is. Hoe genadeloos de wapens zijn waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld.'

Rik van den Bos van Berg&Bos: veelbelovend toneelschrijver
Rik van den Bos studeerde in 2008 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, als schrijver. Hij creëert in zijn toneelstukken onthechte, geïsoleerde situaties waarin van een afstand wordt gereflecteerd op de tijd. De stijl is humoristisch, maar altijd doordrenkt van tragiek. Hij schreef o.a. voor Ro Theater, Firma Rieks Swarte, Toneelschuur en Generale Oost & Lunchtheater Bellevue. In 2010 won hij het Charlotte Köhler Stipendium als meest veelbelovende toneelschrijver van de afgelopen vijf jaar. 'In Vrede' is de derde zaalvoorstelling van Berg&Bos.
Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Theatervoorstelling 'In Vrede'

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'